Hallå hallå hallå!

Tjena, Frippe Karlsson heter jag och jag brukade blogga här tidigare.
Vad har hänt sen sist!  En jävla massa. En jourvecka har gått med lastbilsbrand på E4 och dammexplosion på Neova, normale!

Och vilken röta dom där staborna har, 5 mål på 7 min varav 3(?) i numerärt underläge.
HEJA BRYNÄS!!!!   SM-GULD -09   :D

I lördags var det som sagt öppet hus på brandstation i Vryd o Sryd. Trots snö och slask var det en hel del som tittade in. Riktigt kul. Vi visade runt på station, det var tipspromenad, vi tog barn och föräldrar på provturer i en brandbil. Bildspel på insatser och information gavs, ett lyckat initiativ som förhoppningsvis blir tradition.
Sen körde vi också en fingerad insats som uppvisning. En person som smällt med bilen och var förmodligen allvarligt skadad. Vi körde upp med brandbilen och gjorde insatsen som vi skulle gjort den i ett skarpt läge.
Kortfattat: säkra bilen, kolla patienten så han inte är i livsfarligt läge (fria luftvägar m.m), stabilisera nacke med nackkrage pluss en som håller nacken under hela insatsen, sen ta ut honom ur bilen så snabbt och skonsamt som möjligt. I detta fallet använde vi en spineboard genom bakluckan, på det viset slipper vi hantera patienten i sidled (minskar risken för förvärring av skador i rygg och nacke). Efter uttag stabiliseras hela kroppen i spineboarden och han får syrgas. Skjuss in i ambulans och gg wp high5 tack för kaffet och hoppas allt är väl :).

Jess filmade en snutt med vår kamera. Bilder från insatsen finns i tidigare inlägg.



Är det någon som funderar på att bli deltidare, tveka inte utan sök vid nästa tillfälle.
Riktigt roligt och utvecklande extraarbete. Dessutom får man betalt ;).

/Frippe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0