Helkväll med räddningstjänsten!

Ibland kan det gå en hel jourvecka utan att larmdosan tjuter en endaste gång. Sen kan det vara som med ketchupflaskan :).

På måndagkvällarna jourveckan brukar vi alltid ha övning. I måndags var det tänkt att vi skulle öva losstagning/sjukvård, några bilar som skulle klippas i och dylikt.
Men på väg ner till S-ryd gick ett larm om brand/rökutveckling på Einars trä. Eftersom vi var klädda och på väg så var vi på plats på mindre än en minut.
Som tur va var det inget allvarligt och vi var klara på någon timme.

Tyvärr avblåstes trafikolyckeövningen eftersom tiden inte räckte till. Istället åkte vi ut till  Elmia_Wood på rekognoseringsrunda.
Mitt ute på rundan i skogen gick ett larm till. En kvinna som kört i diket med bilen. Hon var lite osäker på var hon va så larmcentralen var lite vaga i sin beskrivning på vart vi skulle. Mellan Vaggeryd Skillingaryd va första beskedet. Sen kom ryd in i bilden, och eftersom det finns fler ställen som heter ryd i kommunen så delade vi alla på oss (6 bilar)och åkte olika vägar för att täcka upp. Inga nya besked om vart hon var kom och efter ett tag börjar radion tjuta igen.
Brand/rökutveckling på en restaurang i Skillingaryd och sökandet blåstes av och alla fordon tog spjärn mot S-ryd.

Jag satt tillsammans med Staffan, Pierre.C och Söderström i Vaggeryds förstabil 581 strax utanför S-ryd. Så vi hade kanske 2-3 minuter innan vi var på plats. Det syntes brand i ett källarfönster på baksidan så jag och Pierre gick in som rökdykare från en trappa strax bredvid. Tyvärr så var det delad källare och i pannrummet och tvättstugan var det helt lugnt.

Efter det fick vi besked om att själva restaurangdelen på framsidan började rökfyllas så vi tog oss in från huvudentren.
Det var bra sikt så efter bara kort stund hittade vi källartrappen där det brann lite grann. Vi pytsade några liter vatten och började sen ventilera med fläktar för att få ut röken.

Bilder_från_dagen

Vi får tacka den förvirrade damen som kört i diket för den snabba utryckningen så branden blev ytterst begränsad.
Hon befann sig för övrigt utanför Månsarp :D.

Ibland är det action även i Vaggeryd/Skillingaryds räddningstjänst. :)

/Frippe


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0